Preguntes ciutadanes Turisme
Va

El nomenaments dels carrers de Gandia

10 de Setembre de 2018
100 %a favor
1 vot (1/0)

Sempre he tingut curiositat per les coses i com a veí de l'Avinguda de la Republica Argentina, mai he sabut a qui preguntar sobre el perquè li van posar aquest nom a un dels carrers principals de Gandia, per tant aprofite aquest canal de comunicació amb l'administració per a suggerir que es fera un estudi històric dels carrers mes importants de Gandia i que es divulgara en la web municipal per a millor informació, tant als veïns com a la majoria dels turistes culturals

Arguments a favor
Màxim 255 caràcters
Arguments en contra
Màxim 255 caràcters
3 comentaris
 • Faceless avatar thumb 70
  Alguna cosa que dir?… comenta aquesta pregunta
 • 17 de Setembre de 2018

  Bon dia, estic agraït per la contestació sobre l'origen de la denominació del meu carrer, al meu semblar ha sigut fàcil de comprendre, i també agraït a la República d'Argentina.

 • Administrador
  12 de Setembre de 2018

  Hola de nou, referent al que ens comentava de l'Avinguda República Argentina:

  << L'Argentina és una terra de colonització europea, hi ha pocs indis, tots són descendents d'europeus. La vinculació emocional nostra amb aquella gent és grandíssima, les fornades d'emigrants valencians ha estat constant en altres temps. Només cal recordar les empreses i aventures de Blasco Ibánez en aquella terra.
  Moltes famílies d'ací tenen una vinculació familiar o emocional allà. En acabar la guerra civil, Argentina acollí amb els braços oberts a una quantitat enorme d'exiliats polítics, i posteriorment, manant Perón, enmig d'un aïllament internacional del regim franquista, president del país, ajuda a alimentar, especialment a les zones urbanes espanyoles. Enviaren blat, i tots recordem la llet en pols de l'Argentina que es repartia pels pobles i per les escoles. També la primera carn de vedella congelada que coneguérem. Perón i Evita visitaren Espanya en olor de santitat. El règim va escampar la consigna: “grans carrers en honor a l'Argentina”. Els hi ha a molts pobles, especialment a les grans ciutats i Gandia no podia ser una excepció. La via estava programada de temps anterior a la guerra, però comença a urbanitzar-se pels anys 50. L'any 53 es posà en marxa l'Institut Laboral i va ser en els anys 50 mentre es construïa la avinguda quan l’Ajuntament li va posar el nom. >>

 • Administrador
  11 de Setembre de 2018

  Hola, és molt interessant el que ens proposa en el seu comentari. Dins de l'organització municipal de l'Ajuntament de Gandia existeix una Comissió de noms de carrer que és l'encarregada d'organitzar i posar els noms als carrers i places de Gandia.
  Se li ha passat a aquesta comissió el seu suggeriment de divulgar, a traves de la web municipal, la història dels principals carrers de Gandia. De la mateixa manera se li ha preguntat per l'orige de l'Avinguda República Argentina.
  Quan es recopile la informació necessària li ho comunicarem.

  Moltes gràcies per la seua aportació, salutacións.