Preguntes ciutadanes Medio Ambiente
Va

Aprofitar el que ens sobra

24 de Setembre de 2018
100 %a favor
1 vot (1/0)

Passejant per Gandia i la seua perifèria m'adone de la quantitat d'arbres fruiters que són propietat municipal, tarongers, oliveres, palmeres. em fa pena saber que no s'aprofiten els seus fruits, però es podria autoritzar institucions no governamentals perquè pogueren aporfitar i transformar en productes com a grillons de taronja ensucrada, dàtils i oli d'oliva.

Arguments a favor
Màxim 255 caràcters
Arguments en contra
Màxim 255 caràcters
Un comentari
 • Faceless avatar thumb 70
  Alguna cosa que dir?… comenta aquesta pregunta
 • Administrador
  25 de Setembre de 2018

  En general els arbres que es poden veure als parcs i jardins de Gandia es planten amb una finalitat ornamental i no per a produir fruits el que fa que els tractaments que se'ls realitza al llarg de l'any siguen diferents.

  Les palmeres en l'actualitat es tracten contra el morrut roig i això fa que els dàtils no puguen ser consumits.

  La majoria de tarongers de Gandia són de taronges amargues, no obstant això, no hi hauria problema en què es sol·licitara, per part d'algun ciutadà o ONG, la seua recollida.

  En el cas de les oliveres, és cert que hi ha persones que recullen les olives però perquè la producció fóra millor caldria tractar els arbres amb finalitat productiva i no ornamental. El mateix es podria dir dels garrofers plantats en alguns parcs de la ciutat.

  Gracies pel seu comentari al Govern Respon. Salutacions.